Verktyg & System

Viking Bergström
Arbeta i genomarbetade system

Ett exempel är säljsystem som säkerställer att vi gör ett bra jobb, varje dag! Ett bra system innehåller alla verktyg som krävs, utbildningar och nyckeltal så att vi enkelt kan följa det och säkerställa att alla som är anställda i företaget får möjligheten att göra ett bra jobb. Det vi levererar till våra medlemmar får inte variera beroende på vem som jobbar. Tänk på att alla medlemmar har samma rätt till det som ni beskriver i er affärsplan.

Vanliga system innefattar ledarskap, ekonomi, marknadsföring, försäljning, kundvård och service. Men du kan också ha specialsystem för att hantera uppsägningar etc.Rapportera och utvärdera din utvecklingOm dina säljare inte rapporterar hur vet du då om de gör ett bra jobb?

Idag vet vi hur många som bokar möten, dyker upp på möten, köper vid första mötet osv, vi vet det i procent och i genomsnitt, vilket betyder att det kan variera under olika dagar men när månaden är slut så syns en tydlig trend. Vi kan jämföra dessa siffror med varandra, med kollegor etc. Vi kan ställa krav och bygga in motivationsfaktorer. Men allt detta kräver förstås att vi vet vad som händer. Rapportverktyget ger chefen ögon!

Ge din personal tydliga arbetsbeskrivningar, verktyg och handledningIngenting fungerar utan tydlighet. Jag har aldrig hört en anställd som klagat på tydliga regler, man vill som anställd ha direktiv. Dessutom innebär det att man vet när man gör ett bra jobb, det överrensstämmer med beskrivningen. Investera alltid i bra verktyg det är den minsta kostnaden och sparar mer tid än det kostar. Föråldrade system kostar pengar. Har du anställd personal så har du en hög kostnad för detta, därför måste då investera i varje anställd så att du får effektiva arbetsplatser.

Det innebär att du ska kosta på din personal den utbildning som krävs och du ska tillåta dem att komplettera och repetera dessa utbildningar så ofta de önskar.

Dina anställa gör detta för din skull!