Varför kommenterar så få din blog?

Viking Bergström
Det är en fråga som många ställt sig och det kan förstås bero på flera saker, kanske ingen som läser!

Men om vi bortser från den typen av orsaker så finns det egentligen 2 sorts bloggare:

1. Den som skriver som bl.a. jag gör, försöker undervisa, förklarar, tror sig veta, kanske lite besserwisser. Den typen lägger inte upp någon ”passning” kanske är man t.o.m. omedveten om sin stil. Från min sida är det medvetet, inte för att jag vill slippa kommentarer, tvärtom det skulle vara toppen. Nej för att jag arbetar med den typen av frågor och jag skriver inte för att få publicitet eller för att maximera antalet besökare/kommentarer.

2. Den som vill få reaktion, som lämnar frågor obesvarade, som provocerar, som irriterar och så vidare. Populära sätt att skapa reaktion är att påstå sjuka saker, gärna om känsliga ämnen som invandring, narkotika, religion eller liknande. Det tänder många och ironiskt nog blir detta till en viktig bloggsida.

Så frågan är vad du vill med din blog och ironiskt nog är den som försöker tjäna pengar på ”annonsklick” nästa hänvisad till kategori 2.

Men jag skall sticka ut hakan och påstå att det kommer finnas bra bloggar i framtiden som täcker intressanta ämnen, med informativt innehåll och många läsare, det är bara frågan om att vi alla måste mogna. (skrivet 2009)