Val som vinnare gör varje dag

Viking Bergström
Vakna inte upp på din 80 års dag och sucka över vad du skulle ha gjort. Bara gör det, och var beredd på att misslyckas och lära längs din väg. Då vet du åtminstone att du gav livet en chans. Varje kväll, oavsett om du väljer det eller inte, så går livet vidare. Om det du gjorde idag inte blev som du hoppats, är morgondagen en ny möjlighet att göra det annorlunda, eller att inte göra någonting alls. Det viktiga är att inse att du alltid har ett val.

Ge inte upp saker du tror på – Om JK Rowling hade slutat efter att ha refuserats av flera förlag i flera år, skulle det inte finnas någon Harry Potter. Om Howard Schultz gav upp efter att mer än 200 banker sagt nej, skulle det inte finnas någon Starbucks. Om Walt Disney hade gett upp efter att han blivit avvisad av investerare mer än 300 gånger så hade det inte funnits någon Disney World och Musse Pigg. Per Gessle fick nobben av en hel drös skivbolag innan han slutligen hittade ett som trodde på honom. En sak är säker: Om du ger upp dina drömmar för tidigt, kommer du att gå miste om att se dem bli verklighet.”Jag är extremt tålmodig, förutsatt att jag i slutändan får min egen vilja igenom” Margaret Thatcher

Umgås med rätt personer – En dag tillbringad med rätt människor är alltid en bra dag. Ibland kan en vanlig idé eller ett projekt bli något helt nytt och extra därför att du diskuterar det med rätt person. Om du umgås med vinnare så dras du med och samma sak gäller förstås om du väljer motsatsen.”Life wants us to win. We just need to step out of our own way” Robin Sharma ‏‪@_robin_sharma

Koncentrera dig på nuet – Kom ihåg att du inte kan nå det som finns framför dig förren du släpper det som ligger bakom dig. Idag är en ny dag. Låt inte din historia störa ditt öde. Det spelar ingen roll vad du gjorde eller var du var, det spelar roll var du är och vad du gör nu. Ge aldrig upp och överge aldrig dina värderingar och drömmar. Så länge du känner smärta, lever du. Så länge du gör fel, är du fortfarande människa. Och så länge du fortsätter att försöka, så finns det fortfarande hopp.

”De flesta av oss slösar bort våra liv som om vi hade ytterligare ett på banken” Ben IrwinHa en positiv attityd – Bara du kan förändra ditt liv, det kan ingen göra åt dig. Lycka kommer alltid inifrån, för att leva nu måste du acceptera det förflutna, först då kan du se din framtid. Varje morgon när du öppnar dina ögon, kan du välja din start på dagen. Du kan säga tack och stiga upp med en positiv attityd. Bestäm dig för att göra det bästa av den gåva denna dag är.

”Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat” José Joaquín OlmedoUthärda smärtan – Kanske finns det något du är rädd att säga, eller någon du är rädd att älska, eller någonstans du är rädd för att gå. Kanske det kommer att göra ont. Kanske det kommer göra ont eftersom det är viktigt, och eftersom det vidgar dina vyer. Kom ihåg att smärta inte alltid är något dåligt, ibland är det bara ytterligare ett steg mot personlig utveckling.

”Du föddes för att vinna, men för att vara en vinnare måste du planerar att vinna, förbereda dig för att vinna, och förvänta dig att du vinner” Zig ZiglarIgnorera nejsägare – Om inte någon har gått i dina skor på samma väg som du har rest, och upplevt alla dina upp och nedgångar tillsammans med dig, har de ingen rätt att döma dig. Om de inte kan se in i ditt hjärta och se graden av din passion, eller se omfattningen av din vilja, så har de ingen rätt att ifrågasätta vad du kan uppnå. Alla har en historia. Alla har unika gåvor. Vad nejsägare tycker om dig är inte relevant i det långa perspektivet.

”Det enda sättet att vinna en diskussion är att undvika de” Dale Carnegie

Lev genom kärlek – Varje mänsklig tanke, ord eller handling är baserad på rädsla eller kärlek. Rädsla är den energi som sluter, stänger, drar in, gömmer, lagrar och nackdelar. Kärlek är den energi som expanderar, öppnar, sänder ut, avslöjar, delar och läker. Frågan är bara: Vilka val kommer du att göra idag?
”Den som handlar av kärlek har rätt, även om han inte alltid får rätt” Peter EggaTa 100% ansvar för din nuvarande situation – De kommande fem åren kan vara de fem bästa åren av ditt liv, eller bara ytterligare fem år. Beslutet är ditt. Den bästa delen av ditt liv kommer att börja den dag du bestämmer dig för att ditt liv är ditt eget – ingen att luta sig mot, lita på, eller skylla på. Det krävs mod och styrka, men du måste säga det: ”Det är mitt liv, det är en fantastisk resa, och jag ensam är ansvarig för kvaliteten.”

”Du är inte bara ansvarig för vad du säger utan också för vad du inte säger” Martin Luther King JrVidta åtgärder och plantera rätt frön– Många stora saker kan göras på en dag om du inte alltid göra den dagen till en morgondag. Vidta positiva åtgärder och plantera rätt frön i ditt liv just nu. Livet skiljer inte mellan var du planterar dina frön. Det växer oavsett var fröna planteras, det är så livet fungerar. Var uppmärksam på de frön du planterar i dag, eftersom de kommer att bli den gröda du skörda i framtiden.
”Du kan inte korsa havet om du inte har modet att låta kusten försvinna ur sikte” ~ Okänd

Tappa inte bort dig själv – Det finns två saker du inte bör slösa din tid på: sådant som inte betyder något för dig och människor som inte tror på dig. Kom ihåg att ibland mitt i allt, kommer livet att tvinga dig att ta ett beslut mellan att förlora dig själv och att förlora någon eller något annat. Oavsett situationen, förlorar inte dig själv. Håll fast vid din väg och fortsätta framåt.”Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra” Margaret Mead

Uppskatta vad du har – Ibland slänger vi något bra för något bättre, bara för att senare finna att det egentligen var tillräckligt bra och det som skulle vara bättre aldrig ens var bra. Stanna upp tillräckligt länge för att uppskatta saker. När du uppskattar vad du har, kan du uppskatta dess värde. När du verkligen uppskattar ditt liv, kommer du upptäcker att du har mer att leva för. Om du inte uppskattar små saker kommer du inte heller uppskatta de stora.
”En som inte uppskattar äpplet, kommer inte att uppskatta fruktträdgården heller” Afghanskt ordspråk

Gör en positiv skillnad – Om en persons karaktär vore personens valuta kommer du tyvärr finna att många rika människor faktiskt är nära konkurs. Att vara den rikaste mannen eller kvinnan på kyrkogården är mindre viktigt, gå till sängs varje kväll med känslan att du gör något viktigt, något som ger dig aktning. Det är det som betyder något.
”Den positiva tänkaren ser det osynliga, känner det ogripbara och uppnår det omöjliga” Benjamin Franklin