Vad gör vi i ”repan”

Viking Bergström
Idag finns det nyckelgym som helt slopat receptionen och det är väl en strategi god som något om man inte har bemanning och sätter priset därefter. De flesta har dock fortfarande bemanning på största delen av dagen och personligen kommer jag alltid träna på en anläggning som är bemannad, det passar mig bättre.

Men om vi har en reception så måste vi försvara den ekonomiskt. Den kräver som sagt bemanning men den tar också upp en yta.

Vad kan vi då göra?
1. Svara på frågor och lösa problem.
Finns det ett problem så växer det om vår medlem inte får hjälp så snabbt som möjligt. Receptionen är också vår chans att göra ett första och bestående intryck.

2. Kontroll.
När obemannade anläggningar går över till bemanning rusar intäkterna upp till en ny nivå. Detta kan bero på att man väljer bemannat eller att det finns de som tränat gratis…

3. Försäljningsyta.
Jag kan nästa bli deprimerad när jag ser dessa otroligt fina ytor som ofta är helt tomma. Receptionen är en fantastisk yta för exponering av produkter som vi kan serva våra medlemmar med. Exempel på sådant som medlemmar frågar efter är kaffe, kostsupplement, sportdrycker, frukt, kok och träningsböcker, tvål/schampo, hudvårdsprodukter, träningskläder och enklare produkter som hårsnoddar.

På bilden ser du en liten bit av receptionen på Form i Halmstad.