Vad är ett Profit Center?

Viking Bergström
Hur många affärsverksamheter har du?

Vad tjänar du pengar på, utöver det medlemskap som dina medlemmar betalar?

Personlig Träning, Kostsupplement,  Viktminskningsprogram,  Gruppklasser som du debiterar extra för (Pink Gloves Boxing etc), Solarier, Pro Shop med kläder, Mat så som sallad, juice och kaffe, hygienprodukter som tvål, PT online, coasching, tester, Hydromassage, Strategiska partner för crossmarketing, Intäkter på hemsidan, annonsintäkter i medlemskalender etc, företag som sponsrar, spa, dansskolor, barnträning, racketsporter, eller kanske uthyrning av lokaler för att nämna några sidoinkomster som kan utnyttjas. Dessa är alla Profit Centers.

En mycket liten skara anläggningar står för merparten av alla extraintäkter i detta land.  Och endast ett fåtal personer står för nästa hela den försäljningen.

Vad gör du? Har du en person som säljer nästa allt? I så fall kan jag garantera att den personen använder ett system! Kanske omedvetet men likväl ett system. Vad hindrar dig från att lära alla sälja med hjälp av system?

Om du räknar ut vad din medlem betalar per månad för dessa tjänster (ta bort inkomst av medlemskap och övrig träning så som kurser och PT) så finner du hur mycket varje medlem i genomsnitt köper/månad över disk. Om beloppet är under 100 kronor så har du problem. Har du 1000 medlemmar så skulle detta innebära att du årligen omsätter mindre än 1,2 miljoner på övrigt.

Detta gäller varor som du säljer över disk. En mycket stor extrainkomst är PT. En PT skall dra in minst 600 000/år på heltid.

Anställ egna PT och ge dessa personer trygghet, det finns massor av PT som söker fasta tjänster men glöm inte att alla behöver motivationsinslag för att prestera som bäst!