Vad är din Club känd för?

Viking Bergström
Vad ger dig rätten att debitera mera?

Varför kostar Gillette så mycket mera en alla andra rakblad? De vore enklast att säga att de har bra patent på sina uppfinningar, men så enkelt är det inte. Gillette har medvetet vidareutvecklat sina produkter med nya uppfinningar och superlativ så att vi som vill ha en bra rakning ständigt ska tvingas byta skaft. Vilket leder oss vidare till Super Fusion Power med 4 blad. Självklart är den så supervass att den blir utsliten vid första rakningen! En rakning kostar alltså 50 spänn!

Men gissa om Gillette är stora på denna marknad! Det finns alternativ som är nästan gratis. Alternativet heter Bic och de företaget gör också pennor, vilket genast dödar eventuell jämförelse. Gillette, Apple, Ferrari, Loctite, Losec och Chanel är exempel på varumärken som löser människors behov. Loctite är dyrt per milliliter men billigt i förhållande till andra fastsättningsprinciper. Losec är billigare än operation och Ferrari kanske ger ägaren status? På samma sätt finner du produkter i varje bransch, så som klockor, kläder, hudkräm osv.

Är din Club unik?Vad kan du göra för att ge dina kunder något av detta? Det viktigaste är nog att våga vara unik och inte se ut som ännu en kopia av det som redan finns. Din kund vill få värdet bekräftat varje gång han eller hon besöker dig. Är det service, status, personlig hjälp eller kanske dina viktminskningsprogram som din kund betalar för?