Top 10 Kanadensiska Fitness trender för 2012

Viking Bergström
GoodLife Fitness, som är Kanadas största kedja, ja faktiskt världens största kedja ägd av en enda person, förutspår de 10 Kanadensiska Fitness trender för 2012.

Dave Patch Evens har idag 275 anläggningar med 9000 anställda och 750 000 medlemmar. Men han driver ytterligare några hundra anläggningar åt Kanadas största livsmedelsföretag (jämför ICA).

Jag har ett löfte från Dave att han skall komma till oss i framtiden och föreläsa om ”hur han gjorde det” Dave och jag har blivit goda vänner då vi aktivt har jobbat ihop kring CMS produkter i 15 år.

Hot Yoga, stress release, särskilda utbildningsprogram och recept på motion kommer att vara högsta prioritet under 2012.

Det är första gången denna list görs i Kanada men vi har sett liknande listor i USA, 25 ledande fitness experter har sammanställt top 10 kanadensiska Fitness trender inför 2012.

Experter med bakgrund i sjukgymnastik, kinesiologi, träningsfysiologi, hälsofrämjande, fitness och informationsteknik, gym och utrustning med nästan 400 års samlad erfarenhet inom fitness industrin, rapporterade vad de anser vara de viktigaste trenderna inom fitness för nästa år.

Grupp utbildning (Grupp PT) i form av en coach/personlig tränare som leder en grupp deltagare rankades nummer 1 totalt som trender inför 2012. Även American College of Sports Medicine (ACSM) har i sina undersökningar rankat detta som en viktig fitness trender, de har man gjort de senaste 5 åren.

Zumba är nu nummer 2 och detta är närmast osannolikt då gruppträning aldrig haft det inflytandet i USA och Kanada. Historiskt har gruppträning nått plats 5, när den varit som populärast men då sammanräknat alla grupptränings koncept, detta gäller då USA.

Topp 10 kanadensiska Fitness trender förutspås för 2012:

1. Grupp PT
Många individer vill ha fördelarna med att arbeta med en personlig tränare och den motivation som kommer med att arbeta i en grupp/grupper. Att arbeta i små grupper om 3 till 12 med en certifierad coach (liten grupp instruktör för utbildning) är en ekonomisk lösning för många människor. Exempel TRX ® Suspension Training (www.trxtraining.com , Camps Boot och CrossFit www.crossfit.com).

2. Zumba
Dansfokuserade klasser i grupp. Folk vill ha kul och njuta av sin träning och har frihet att röra sig. Zumba Fitness ® är entusiasmerande, effektiv, lätt att följa, latin-inspirerade, kalori-brännande dance fitness part ™ som inspirerat miljontals människor mot glädje och hälsa. www.zumba.com

3. Demografiskt specifika program
Aktiviteter och program måste riktas till specifika befolkningsgrupper för att engagera och underhålla deltagande. Äldre, barn och ungdoms program, Sport-specifik utbildning, rehabilitering och Hjärt hälsoprogram är populationer som toppar listan.

4. Utbildade och erfarna fitnessproffs
Fitnessproffs är allt mer specialiserade och utökar ständigt de tjänster och program som de erbjuder. Det är viktigt för konsumenterna att välja en professionell person som är certifierad genom internationellt erkända organisationer som canfitpro. www.canfitpro.com

5. Corporate Wellness Program
Arbetsplatser fokuserar allt mer på medarbetarnas hälsa och välbefinnande. På grund av de ökande kostnaderna för sjukfrånvaro och sjukförsäkringar och de negativa effekterna på företagets resultat av en ohälsosam arbetskraft, har många företag inletts omfattande hälsofrämjande program för att främja en friskare arbetskraft. GoodLife Fitness Corporate Wellness erbjuder ett brett utbud av anpassningsbara alternativ som ”på plats klasser”, Gruppövning, Wellness Workshops på plats, speciella företagspriser, medlemskap och organisatoriska hälsobokslut. http://www.goodlifefitness.com/CorporateWellness/

6. Funktionell träning
Den kanadensiska befolkningen åldras, människor förstår det stora värdet av kondition och grundläggande styrka för att förebygga skador och sjukdomar. Vi människor vill kunna göra vardagliga aktiviteter med lätthet, som att gå i trappor och leka med barnen. CXWORX ™ är en 30-minuters gruppträningsklass som bygger på banbrytande forskning. Det kombinerar det bästa av personlig träning med energi av en gruppfitnessklass. CXWORX ™ är idealisk för magen och rumpan, samtidigt förbättras funktionell styrka och den hjälpa till med förebyggande av skador. http://www.lesmills.com/cx30/about-cx30.aspx

7. Hot Yoga och vanlig Yoga
Hot Yoga fortsätter att vara en viktig trend för idrottsutövare som letar efter kropp och själ lösningar. Njut av hälsofördelarna med den uppvärmda Studios. YogaFit ® är Yoga för fitness industrin. Det är ett nytt program i Kanada som gör Yoga lätt att förstå och mer tilltalande för ett större antal människor. www.yogafit.com

8. Lifestyle Coaching
Roll fitness professionella fortsätter att expandera till att omfatta livsstil coaching, kost rådgivning och stresshantering. Även hälsotjänster som massage, kiropraktik vård och tjänster som en-mot-en yoga har också utvecklas för att komplettera de program och tjänster som tillhandahålls av gym, personliga tränare och grupp instruktörer.

9. Motion och Fitness integreras i den traditionella sjukvården

Läkare och allierade vårdpersonal ökar förskrivning motion och aktivitet till sina patienter. Fitness blir en viktig del av skador och sjukdomsförebyggande insatser, behandling och rehabilitering.

10. Express klasser
Livet går i ett allt högre tempo, vi är ständigt bokade och de flesta människor vill att deras träning ska vara snabb och effektiv. Många grupp träningspass ligger nu på 30 minuters. De är ett alternativ som inte bara hjälper dig att nå dina hälsomål, det är också bra för nybörjaren och motionären. GoodLife Fitness rekommenderar Fit Fix Circuit 2 till 3 gånger i veckan för att få en ”full body workout” styrketräning som tar bara 20 till 30 minuter. www.goodlifefitness.com/FAQ.aspx 

”Att Prioritera sin hälsa och välbefinnande bör vara högst upp på allas nyårslöftes lista för det nya året”, säger Kim Lavendel, chef för Team Utbildning på GoodLife Fitness.

”Fitness trenderna för 2012 har något för alla oavsett om du är en erfaren motionär eller det är första gången du snör upp löparskorna. Mitt råd är att komma igång, hålla sig i rörelse, gör det med en vän, och hitta något du älskar. Låt detta år bli året då du ta kontroll över din hälsa och skörda alla de otroliga fördelarna med att vara aktiv. Allt du behöver finns inom räckhåll.”