Tips på pepp för att behålla träningsmotivationen i sommar

Marleen LarssonHjälp dina medlemmar att behålla
träningsmotivationen i sommar!

Här kommer 20 tips som du kan omvandla till en serie med inlägg i dina sociala kanaler.  

Med dessa tips kan du på ett innovativt sätt öka träningsmotivation och hålla dina medlemmar motiverade under sin semester.

Var kreativ och använd det som passar bäst för dig och dina kanaler.

Lycka till!
1. Skapa en träningsinspiration
Skapa en digital eller fysisk mapp med bilder, citat och artiklar som inspirerar dig. Bläddra igenom mappen/dina sparade inlägg, när du behöver en extra boost av motivation och påminn dig själv om varför träning är viktigt för dig.

2. Använd teknik för att utmana dig själv
Utforska träningsutmaningar på sociala medier. Delta i virtuella lopp eller utmana dig själv att slå personliga rekord genom att använda fitness-trackers och appar som mäter dina prestationer.

3. Skapa en belöningsstrategi
Skapa en belöningsstrategi där du ger dig själv små belöningar varje gång du når ett träningsmål. Det kan vara allt från att unna dig en ny träningströja eller en avkopplande spabehandling.

4. Skapa en träningsdagbok med positiva framsteg
 
Ha en dagbok där du regelbundet skriver ner dina träningsframsteg och känner av hur du mår efter varje träningspass. Det hjälper dig att se dina positiva framsteg och ger dig motivation att fortsätta.

5. Utmana dig själv med "30-dagars utmaningar"
Välj en 30-dagars utmaning där du utför en specifik övning eller aktivitet varje dag under en månad. Det kan vara allt från att göra plankan varje dag till att prova en ny träningsform varje vecka. Det ger dig en känsla av prestation och håller träningen intressant.

6. Använd positiv visualisering
Föreställ dig själv när du når dina träningsmål och visualisera hur det kommer att kännas. Genom att skapa en positiv bild av ditt framgångsrika jag i ditt sinne, ökar du motivationen och tron på din egen förmåga.

7. Prova nya träningsmetoder
Var öppen för att prova nya och udda träningsmetoder som du kanske inte har testat tidigare. Det kan vara allt från yoga, till en träningsklass inspirerad av kampsport. Att bryta rutinerna och testa något nytt kan ge ny motivation.

8. Skapa en social träningsgrupp online
Använd sociala mediegrupper eller träningsappar för att skapa en virtuell träningsgrupp. Dela dina framsteg, utmana varandra och peppa varandra till att hålla igång träningen. Det sociala stödet kan vara en stor motivationsfaktor.

9. Sätt upp tydliga mål
Definiera specifika och realistiska mål för din träning efter semestern. Det kan vara att springa en viss sträcka, lyfta tyngre vikter eller förbättra din kondition. Tydliga mål ger dig något att sträva efter och ökar motivationen.

10. Variera din träning
Efter en paus kan det vara bra att prova nya träningsformer eller variera din befintliga träning. Byt ut dina vanliga pass mot exempelvis dans, yoga eller gruppträning för att göra det mer spännande och utmana dig själv.

11. Hitta en träningspartner
Att träna tillsammans med någon kan vara både roligt och motiverande. Bjud in en vän, kollega eller familjemedlem att träna tillsammans med dig. Ni kan peppa varandra och göra träningen mer social.

12. Skapa en träningsrutin
Bestäm dig för att träna vid specifika tider och skapa en rutin. Genom att ha en fast tid för träning blir det enklare att hålla sig motiverad och prioritera träningen i vardagen.

13. Sätt upp delmål
Blanda stora och små mål för att hålla motivationen på topp. Dela upp dina stora mål i mindre delmål och fira varje framsteg du gör. Det ger dig en känsla av framgång och hjälper till att hålla träningsmotivationen vid liv.

14. Bygg in variation
För att undvika träningsmonotoni, variera dina träningspass. Testa nya övningar, ändra träningsmiljön eller utmana dig själv med nya intensitetsnivåer. Variation håller träningen intressant.

15. Skapa en spellista

Skapa en inspirerande spellista med musik som får dig att känna dig peppad och redo att träna. Musik kan ha en kraftfull inverkan på motivationen och hjälpa dig att komma igång med träningen.

16. Ha realistiska förväntningar
Kom ihåg att träning är en resa och att resultaten inte kommer över en natt. Ha realistiska förväntningar och fokusera på att njuta av processen och de positiva effekterna träningen ger dig, som ökad energi, bättre hälsa och välbefinnande.

17. Dela din träning på sociala medier
Använd sociala medier för att dela dina träningsframsteg, utmaningar och segerögonblick. Att få uppmuntran och stöd från dina följare kan vara en fantastisk motivationsfaktor.

18. Skapa en belöningssystem med vänner
Utmana dina vänner eller familjemedlemmar att vara med i ett belöningssystem där ni belönar varandra när ni når era individuella träningsmål. Detta kan skapa en hälsosam konkurrens och extra motivation att prestera.

19. Skapa en träningsinspirationslista på YouTube
Skapa en spellista på YouTube med inspirerande träningsvideor. Du kan följa träningsprogram, se inspirerande tal eller få tips och råd från fitnesscoacher och experter.

20. Använd en smart träningsklocka
Investera i en smart träningsklocka som mäter och analyserar dina träningsresultat och ger dig feedback. Detta kan hjälpa dig att sätta realistiska mål och följa din framsteg, vilket i sin tur ökar träningsmotivationen.