Stora misstag i vår bransch 8

Viking Bergström
Det finns vissa saker som ingen tjänar på, som skadar alla. Jag är ganska säker på att ingen medvetet skulle göra dessa misstag, trots det görs de dagligen i vår bransch!

10-kort
Kanske det misstag som historiskt kostat vår bransch mest pengar. Idag är det mycket ovanligt att någon säljer dessa kort eftersom alla som gör det förr eller senare måste välja mellan att gå i konkurs eller ta bort kortet. Men fortfarande öppnar ibland nya anläggningar med den smarta idén att ha dessa kort, något som bevisar att de inte gjort en riktig analys av marknaden innan de drog igång.

Varför kan man inte sälja ”träning i klipp” Den viktigaste anledningen är att majoriteten av mänskligheten behöver mycket hjälp med motivationen för att upprätthålla regelbunden träning. Om vi har ett klippkort och det är en sådan där grå måndag när det regnar ute så är det inte alltid självklart att man känner för att cykla ner till sin träningsanläggning. Om man har ett klippkort så sparar man till och med ett klipp, ifall man struntar i träningen men om man har ett tidsbundet kort så förlorar man det träningstillfället för alltid.

Det betyder att de som har tidsbundna kort kommer träna och få resultat medan de med klipp kommer avstå och därmed inte upprätthålla sin träning. Vi har genom åren hundratusentals medlemmar som kan vittna om detta så därför vet vi att de med tidsbundna kort är nöjdast. I grupper med klippkort är endast ett fåtal nöjda, men visst finns det människor som kan träna regelbundet med klippkort, problemet är bara att dessa är för få.

Om du vill erbjuda denna typ av kort så bör de kosta mellan 150 och 200 kronor/klipp i en normal anläggning, alltså engångsavgiften gånger 10 på ett 10-kort.

Då inser de flesta att det tidsbundna kortet är fördelaktigare och därför väljer de det kort som kommer hjälpa dem att upprätthålla regelbunden träning och få resultat.