Stora misstag i vår bransch 6

Viking Bergström
Det finns vissa saker som ingen tjänar på, som skadar alla. Jag är ganska säker på att ingen medvetet skulle göra dessa misstag, trots det görs de dagligen i vår bransch!

Seniorrabatter
Varför ger man rabatt? Ibland är det för att försöka nå en ny marknad och inte för att bedriva social verksamhet!

Jag tror att de flesta som ger rabatter till pensionärer vet att det är galet, att det inte är den gruppen som behöver rabatterna utan att det sannolikt är den gruppen som har mest pengar, mest tid och flest anledningar att vara medlemmar hos oss, trots det hänger pensionärsrabatterna kvar som en våt filt över vår marknad, sluta med detta nu!

Pensionärerna är ingen homogen grupp, den består av människor som är födda för första världskriget med folkpension och med en mycket försiktig hållning till pengar. Det är i detta sammanhang endast i undantagsfall som du stöter på denna kundgrupp och för mig får du gärna ge dessa fantastiska människor gratis träning för det är våra verkliga ambassadörer!

Gruppen består också av människor som är födda på 30 talet och även om dessa är fler så representerar även de ett fåtal av våra kunder. De som verkligen är våra kunder är födda på 40 talet och de har huvudsakligen haft ett fantastiskt liv. De byggde Sveriges välfärd och många fick ansvarsfulla uppgifter, de lärde sig att ställa krav, de köpte fastigheter och de investerade.

Denna grupp äger den största delen av det rörliga kapitalet i Sverige (enl SCB) dvs pengar som kan användas nu eftersom de finns på banken, i aktier eller kanske i madrassen. Många av er som läser detta ser nu era föräldrar eller kanske era far- och mor- föräldrar framför er. Dessa pensionärer som är jämnåriga med Mike Jagger har alltså all anledning att börja träna och betala för detta.

Här är några bra anledningar:
Det får en enorm effekt då de normalt sätt är otränade och människan kan återhämta sig till nästa den kapacitet man har i ungdomen om man bara tränar regelbundet.

Det har massor av tid då de inte längre arbetar utan kan styra över sin dag.

Det har som sagt mer pengar än någon annan målgrupp i samhället

Det vill vara evigt unga och det är bara vi som kan leverera en produkt som lever upp till deras förväntningar

Ibland hör jag kommentarer som att de inte har en yrkesinkomst och därför måste de förbruka de pengar de har sparat. Jag kan tycka det är bland de dummaste argument jag hört, de visar att man inte förstår vad regelbunden träning innebär. Vad är viktigare, att ha mormor kvar och att hon är pigg och mår bra eller att hon lämnar en säck pengar kvar till släkten?

Personligen har jag ganska lätt att se fördelarna med ett långt och friskt liv. Den investerade summan är dessutom mycket liten i förhållande till utfallet.

Så sluta tycka synd om denna målgrupp, ta istället ordinarie pris men var noga med att levererar den bästa produkt du kan för denna grupp vill ha just detta!