Starkmjölk från Skånemejerier

Viking Bergström
Skånemejerier har nu tagit fram en mjölkdryck med 50 % extra protein. En perfekt återhämtningsdryck för den som vill ha lite extra kraft efter ett ordentligt träningspass. Den nya mjölkdrycken finns i smakerna Choklad och Naturell och säljs i 1-litersförpackning.

Mjölkdryck med extra protein är nästa steg i Skånemejeriers satsning ”Ett Kraftpaket” som startade i somras. Syftet med satsningen är att lyfta de goda egenskaper i mjölken som gör den till en bra återhämtningsdryck för den som tränar ofta eller har ett liv med mycket rörelse. Flera forskningsstudier visar att mjölk kanske är den mest mångsidiga och effektiva återhämtningsdrycken.

Extra protein för musklerna
Skånemejeriers Mjölkdryck med extra protein innehåller allt kroppen behöver efter träningspasset, matchen eller löprundan. Proteinet i mjölken hjälper kroppen att bygga upp starka muskler på naturlig väg. Mjölken innehåller dessutom energi i form av kolhydrater samt mineraler och vitaminer som kroppen mår bra av.

Skånemejeriers Mjölkdryck med extra protein innehåller 50 % mer protein än vanlig mjölk, 5,2 gram per 100 gram. Den är gjord på färsk mjölk från mjölkgårdar i Skåne och södra Sverige. Det är en mellanmjölk, det vill säga en fetthalt på 1,5 % och den har också lite längre hållbarhet.

Träningstips och utmaningarI samband med Skånemejeriers satsning på Mjölkdryck med extra protein och Ett Kraftpaket presenteras en massa nyttig information om kost och träning på Skånemejeriers hemsida och på Facebook.

Konsumenter kan till exempel ställa frågor om kost och motion till en träningsexpert, eller dela med sig av sina bästa tips på vardagsmotion. De kan också anta olika träningsutmaningar som de delar med sig på Facebook.

Läs mer om Skånemejeriers Ett Kraftpaket på www.skanemejerier.se/