Skapa en attraktiv träningsmiljö

Aug 31 / Marleen Larsson

Skapa en unik träningsplats som får medlemmar att känna sig motiverade

Gymmiljön spelar en avgörande roll i medlemmars träningsupplevelse och motivation. 
Att skapa en inspirerande och lockande träningsmiljö kan göra skillnaden mellan engagerade medlemmar och en tråkig träningsrutin.  Här hittar du några enkla tips för att designa ett gym som inspirerar.

1. Färgpsykologi

Använd färger som stimulerar energi och motivation. Starka färger som rött och orange kan öka entusiasmen medan lugnare nyanser som blått och grönt skapar avslappning.
Vilka färger dominerar på ditt gym och hur påverkar de medlemmarnas humör/ energi?

2. Belysning

Investera i rätt belysning för olika områden. Starkare ljus passar för energifyllda områden medan dämpad belysning kan skapa en mer avkopplande atmosfär för stretching eller yoga.  Hur är belysningen på olika träningsområden? Skapar den rätt atmosfär för olika träningsstilar?

3. Mångsidig utrustning

Variera din utrustning för att passa olika träningsbehov. Mixa traditionella träningsmaskiner med fria vikter, kettlebells och TRX-band för en komplett träningsupplevelse.
Erbjuder du en mix av olika träningsredskap och trender? Kan medlemmarna välja mellan olika träningsformer?

4. Inspirerande väggkonst

Använd motivationscitat, inspirerande bilder eller grafik på väggarna för att påminna medlemmar om deras mål och öka motivationen. Finns det inspirerande citat eller bilder på väggarna och hur påverkar det medlemmarnas motivation?

5. Funktionell design

Arrangera utrymmet för att vara både funktionellt och estetiskt tilltalande. Tänk på flödet och se till att varje område har tillräckligt med utrymme. Hur är utrymmet organiserat? Främjar det smidig rörelse och användning av utrustning?

6. Naturinspiration

Införliva naturliga element som inomhusväxter eller vattenfunktioner för att skapa en känsla av lugn och förbättra luftkvaliteten. Finns det naturliga element i ditt gym? Hur kan de påverka medlemmarnas träningsupplevelse?

7. Musik och ljud

Skapa en anpassad spellista med energisk musik som höjer stämningen. Ljudsystemet bör vara välbalanserat för att ge en positiv atmosfär. Vilken typ av musik spelas och hur påverkar ljudet medlemmarnas engagemang?

8. Omklädningsrummet

Kom ihåg omklädningsrummet - det är en del av träningsupplevelsen. Skapa ett rent, bekvämt och funktionellt utrymme med duschar, skåp och speglar. Är omklädningsrummet rent och bekvämt och hur bidrar det till en helhetsupplevelse? 

9. Öppenhet och rymd

Använd öppna ytor och speglar för att skapa en känsla av rymd och samhörighet. Det ger en särskilt positiv inverkan på t ex gruppträningsklasser. Hur är era utrymmen utformade? Uppmuntrar era ytor det till gemenskap och deltagande i alla era olika träningsaktiviteter?

10. Anpassning efter målgruppen

Fokusera på vad din målgrupp efterfrågar. Om dina medlemmar t ex gillar HIIT, skapa en HIIT-vänlig zon med passande utrustning. Hur anpassar du gymmet efter dina medlemmars preferenser? Erbjuder du zoner för olika träningsstilar?
Att skapa en inspirerande träningsmiljö handlar om att balansera funktion och design för att skapa en plats där medlemmarna känner sig bekväma och motiverade. Genom att implementera dessa designidéer kan du skapa ett gym som inte bara attraherar medlemmar utan också hjälper dem att nå sina träningsmål. Lycka till! 

Vi du ha hjälp med att analysera din verksamhet kontakta oss på CMS så tar vi ett förutsättningslöst kostnadsfritt möte för att ta reda på vad vi kan göra för just ditt företag. Välkommen att höra av dig!