Säljer vi det kunden behöver?

Viking Bergström
Hur många i vår bransch kan med gott samvete säga att jag levererar det min kund behöver! 

Om vi gjorde de så skulle i stort sätt alla lyckas! Alltså de skulle tappa de där 10 kilona eller bli sådär vältränade som de drömmer om. Det finns de som lyckas men vi kan nog enas om att de kunderna i huvudsak har fått en mycket personlig hjälp. Kanske de har PT eller så har de deltagit i en mindre grupp. Den som inte köper till hjälp har kanske 1-5% chans att lyckas, lite beroende på anläggningens förutsättningar och så förstås om det är en av dessa unika varelser med förmåga att styra sin vilja under 1-2 år!

Så om det är såhär, varför levererar vi då träning utan assistans till de 95% av alla nya medlemmar som behöver hjälp? Är det för att vi inte vågar säga att den hjälp du behöver kostar pengar. Vem hjälper vi då? Vår egen bransch skadar sitt rykte allt mer om människor inte känner att de lyckas med sina mål. Den som faktisk lycka kommer gärna betala 2000/månad i de allra flesta fall. ja det finns en grupp som inte kan avvara den summan men majoriteten kan ändra prioriteringar i sitt liv om viljan finns och om fördelen är större en smärta. I detta fall om till exempel viktminskningen är viktigare en 2000 kronor! Om värdet finns!

Resonerar vi på detta sätt så lurar vi människor när vi säljer medlemskap utan personlig träning! Jag förstår att det finns undantag men jag pratar om det stora heltalet människor som har drömmar att uppnå en förändring i sitt liv.Idag säljer vi personlig träning till mer än 50% av alla nya kunder (på vissa anläggningar). Även den siffran är för låg, det borde vara 95% men det är i alla fall ett bevis på att den som är duktig kan hjälpa människor att välja rätt produkt.

I vår statistik som sträcker sig 3 år bakåt kan vi se att denna kundgrupp är mycket nöjd. Denna grupp betalar gärna för det lyckas med sina mål, de tränar regelbundet, de tar med sina vänner och det gör aldrig längre uppehåll.

Ta din kunds behov på allvar och leverera de som kunden behöver. Priset är oväsentligt det är värdet och efterköpskänslan som avgör om du lyckas!