Roligt?

Viking Bergström
I dagens VLT ser man två helsidor från två konkurrerande företag, Elgiganten och Media Markt, inget konstigt med det, men just idag så fick nog båda lite extra uppmärksamhet!

Elgiganten kör sin ”Cykel på köpet” som man ofta gör. Det är i år 14 år sedan vi gjorde den på bl.a. nJoy i Västerås, Effekt i Borlänge och Pyramiden i Göteborg. Vi pumpade ut tusentals cyklar så jag vet att det fungerar! Budskapet var ”Bli medlem nu och du får en Mountainbike på köpet” . Bara i Borlänge sålde vi 220 medlemsavtal under semestermånaden.

Elgiganten har hållit på med denna kampanj i många år, så sannolikt fungerar det riktigt bra, men just upprepningen ger ju konkurrenten en chans att svara och det var precis det som nu hände. 

Media Markt har förstås sett mönstret, när våren kommer så är det dags. I år var marknadsavdelningen på Media Markt beredda med följande rubrik, ”Vi är inte ute och cyklar med våra priser”.

Personligen tycker jag att det var roligt, jag gillar det dubbla budskapet och just den effekten att man kan platta till sin konkurrent på ett trevligt sätt!

Om det är smart? Vet ej för jag kanske inte är en typisk konsument. Jag tror att båda tjänar på detta men, jag tycket att Media Markt vann med 2-1 mot Elgiganten idag, vad tycker du?

Publicerades 2012