Personlig träning växer i Finland

Viking Bergström
Tidigare ägaren av CMS Finland, Mikko Mustala, som många av er känner, driver idag 7 anläggningar i södra Finland. För ungefär 6 månader sedan berättade han om den framgång han haft med FUSTRA och redan då var siffrorna så imponerande att jag omedelbart tog beslutet att förändra de sätt vi arbetar på och självklart blev också detta starten på ett sammarbete med Jarkko Kortelainen som äger FUSTRA, här i Sverige.

Vi har haft en enastående utveckling men det som verkligen händer nu, händer i Finland. Jag vet att vi kommer att lyckas på samma sätt men Forever, som Mikkos anläggningar heter, ligger 1 år före oss i utvecklingen.

Här kan du se några siffror:
I Maj månad har Forever sålt PT timmar för 482 096 € det motsvarar drygt 4,3 miljoner. Utslaget på ett år ligger alltså försäljningsvolymen på mer än 40 miljoner kr på dessa 7 anläggningar.

Det intressanta är dock att den ökar kraftigt för varje månad så ingen vet var den kommer att hamna. Den PT som säljer bäst heter Tiina Ruotsalainen, hon såld 1267 träningstillfällen i Maj. Det är nästan vad en PT kan leverera på 1 år.

Värdet på hennes införsäljning blev 77 264 € under Maj, cirka 700 000 krJag har statistiken från varje individ i hela PT organisationen på dessa 7 anläggningar och även om Tiina är bäst så kan jag lova att detta är inget undantag, alla 7 anläggningarna är mycket duktiga. Samtliga PT är utbildade av FUSTRA.

Den som är snabb i huvudräkning tänker förstås, hur skall man hinna med och levererar. Svaret är att Forever redan tänkt på detta och utbildar konstant nya PT så jag gissar att Tiina och hennes kollegor får hjälp…