Öppna gym? – Din bästa ”deal” gör du innan avtalet skrivs

Viking Bergström
Ska du öppna ett gym? 

Då kanske du redan nu har en bild av hur den ska se ut och hur du ska få medlemmar. Du kanske har tränat på en anläggning och där har du sett saker som du inte ska göra och saker som du kan göra bättre.

Du kanske till och med blir en konkurrent till den anläggning som du varit medlem i?
Så kan det ofta vara. Idag finns det 10-30 träningsanläggningar i det flesta normalstora städer och det fylls på med nya varje år. Vad är det som gör att just du ska lyckas?

Lagen om Förberedelse. Om du gjort en grundlig analys av marknaden och vilka som lever i ditt upptagningsområde, vilka hot och möjligheter som finns. Om du förhandlat till dig en bra ”deal” på hyresavtal och utrustning.

Om du har ett bra namn och en smart plan på hur du ska rekrytera de bästa instruktörerna i branschen. Om du hittat en prislapp som gör att din budget går ihop. Ja då har du gjort de som de flesta gjort före dig. Det räcker inte för att säkerställa framgång!

De viktigaste besluten tar du 6 månader före du öppnar din Club. Det är då det mesta avgörs, om du skall bli en Club som har många medlemmar eller en Club som ständigt kämpar för överlevnad.

Vill du veta mera så kontaktar du mig: