När bör du byta Club?

Viking Bergström
När är det dags att bryta upp och gå vidare?
Det är ett tufft beslut att lämna en träningsanläggning, uppbrottet kanske innebär att du försämrar kontakten med dina vänner som tränar där. Det kan krångla till det med tider, transporter osv. Men trots det kan det vara värt det!Är du inte nöjd så kan detta i sin tur leda till dåligt resultat och snart blir din träning oregelbunden. Då spelar det ingen roll om det är billigt, för använder man inte träningsanläggningen så blir det dyrt! De har många som valt obemannade anläggningar fått erfara. Den viktigaste träningen är den som blir av! 

Här är tre tecken på att det är dags att bryta med ditt gym och gå vidare

– Dålig Service
Vet personalen vad du heter?
Hejar de som jobbar i receptionen på dig eller måste du heja först?
Vet de vad du är intresserad av?
Eller känner du att du är i vägen och att det är ganska oviktigt vem du är? Ingenting kan förstöra dagens träningspass mera än ett dåligt mottagande.  Är personalen ointresserad så kanske du ska söka efter någonting nytt!

– Kö, kö, kö!
Måste du stiga upp klockan 23.59 för att bevaka din rätt att boka en klass som du vill delta i lite längre fram i veckan. Få du stå i kö 30-45 minuter före klassen startar för att komma med? Få du vänta på maskiner på gymmet så att du blir kall? Visst, detta kan tillfälligt hända på alla anläggningar men rättar ledningen till det eller får det fortgå månad efter månad? Det kanske finns en Club där du får plats?

– Kvalité
Jag menar kvalitén på allt, maskiner, klasser, personalens kunskaper osv. Du betalar för att allt ska fungera, du har valt denna anläggning för att du ska få kvalitetstid. Då vill man inte se att maskiner är trasiga och att klasser ställs in. Den som leder klassen ska vara duktig och inspirerande. Men kvalité är också att allt är ren och snyggt, att klasser börjar och slutar på utsatta tider, att din träningsanläggning håller de löften man ger.

Om du tränar på en anläggning där du måste blunda för oprofessionellt agerande så är det kanske dags att söka upp en träningsanläggning som kan ge dig värde på pengarna. Oftast hittar du dessa anläggningar på din ort, kanske närmare dig än du tror. 

Jag tror och hoppas att den grupp som jag hjälper med dessa frågar också lever upp till dessa självklarheter. Därför pratar jag mig varm för de anläggningar som ingår i vårt nätverk.