LCHF växer!

Viking Bergström
”Inte ens världens alla arméer kan stoppa en idé vars tid har kommit.” – Victor Hugo

Detta och mycket mer kan du hitta på www.kostdoktorn.se 

Andreas Eenfeldt har genom att sakligt mala sig igenom den forskning som gjorts kring vår föda, bit för bit vunnit landområden. Vi måste förstå att det kommer ta generationer att förändra världen men redan nu har många forskare bytt sida. Jag själv rodnade många gånger när jag läste Matrevulutionen. Jag insåg att jag hade blundat för väsentliga fel i kostråd från t.ex. livsmedelsverket. Jag förstod att jag borde förstått detta långt tidigare.

Jag är ingen forskare eller dietist så jag har inte lika mycket att förlora men jag har intresserat mig för mat och träning i hela mitt liv.

När min gode vän Mike Chaet (som många av er kände till) botade sin typ 2 diabetes (för 20 år sedan) med denna metod. Då var vi många som sa, ja fast Mike är extrem, det finns inte så många som han. Idag kan jag avslöja – det finns många som han. 

Jag känner inte en enda person som inte fått bättre hälsa av LCHF.
I min egen omgivning har allt fler gått över och jag ser bara en sak som förbryllar mig, ingen av dessa har misslyckats utan alla ser det som en självklar livsstil!

Alla andra metoder har en början och ett slut, det är just därför som det inte fungerar! Denna metod har fått namnet ”njutmetoden”.

Det har sina förklaringar för  genom att byta energiform från kolhydrater till fett så slipper blodsockret rusa (vilket gör att kroppen bildar insulin) som sänker blodsocker nivån under normalt, som leder till nytt sug efter mera energi. Med fett förblir nivån stabil och vi slipper hungerskänslor. 

Nu finns det 1000 tals reaktioner på detta och dessa tänker jag inte avhandla, läs i stället boken för där finns svaren. Där kan du läsa om HDL/LDL och alla andra klassiska invändningar. Där kan du se varför man kan vinna olympiskt guld utan kolhydrater.

Själv började jag i augusti 2011 och jag hade egentligen ingen övervikt så jag gjorde detta mest för hälsan. Jag behöver kanske inte tillägga det men jag mår utmärkt!

Är du intresserad så fick jag precis en länk från Marleen som igår skapade en sida för alla som vill inspirera varandra. Gå in och anmäl ditt intresse om du vill hjälpa till och bygga hennes http://lchfinspiration.wordpress.com/ Själv tänker jag börja hjälpa henne med bilder och recept på det vi äter. Kul initiativ!