Konkurrensen hårdnar i Eskilstuna

Viking Bergström
Det blir allt fler aktörer som skall dela på kakan. Men samtidigt ökar antalet utövare. Denna gång drabbar det Itrim som får lämna in i Eskilstuna.

Jag läser i dagens tidning att Forever har lovat att hjälpa dessa medlemmar. Säkert en bra lösning då Forever är en mycket bra Club.Men det leder åter igen in på frågan om vad som är rättvist. Varför får vi aldrig någon rätsida på detta? Varför får t.ex. Friskis & Svettis bättre förutsättningar? Vad är det för fel på privata aktörer? Varför får inte alla samma möjlighet?

Om de privata bolagen skulle bilda föreningar för att på så vis kringgå löneskatter på de anställda som jobbar med träning, t.ex. instruktörer och tränare. Då skulle många lyfta på ögonbrynen men det är precis det man tillåter när man låter föreningar konkurrera med det privata. Ironiskt nog driver dessutom dessa föreningar bolag för att lyfta moms vid inköp, något som inget annat land skulle acceptera!

Jag ser egentligen detta som ett politiskt ställningstagande mot företagande, eller så är det oförstånd…Gerd Runsten ”vill inte höra talas om någon konkurrenssituation” Hon är verksamhetschefen för Friskis & Svettis i Eskilstuna. Jag tycker nog att hon bör hålla en låg profil och fundera över vad som skulle hända om vi fick en skatteneutral konkurrens.

Det är alltid lätt att bortse från fakta när man är på den rätta sidan.Vid varje konkurs finns det människor bakom, människor som satsat på en affärsidé som de tror på.

Glöm inte att Sverige stannar utan dessa entreprenörer. När man sedan intervjuar privata aktörer så kan de inte vara offentligt kritiska för då skulle de uppfattas som ”loosers”. Alla som jobbar med marknadsföring vet att kunder väljer vinnare!

Jag skriver normalt inte om dessa frågor men denna gång är inte min kund drabbad så därför ser jag mig själv som en observatör av ett snedvridet system.