Kommer gym överleva Corona?

Viking Bergström
Vad tänker en gymägare på nu?
Kanske på de familjemedlemmar som är äldre. På alla seniormedlemmar. Kanske också på varför den här pandemin kom just nu när det precis skulle bli så bra. En tanke som många har delat med mig är hur vi ska komma igång efter detta, sannolikt är det då sommar och det vet vi ju vad det innebär…

Ja, gymbranschen har några stora utmaningar framför sig, men märkligt nog ser åtminstone jag också enorma möjligheter. Självklart kommer många som inte har en strategi att få det tufft. Eftersom vi jobbar med service så är det viktigt att inkomsterna flyter in varje dag, vecka, månad osv. För, som jag brukar tjata om till mina klienter, en förlorad debiterbar timme kommer aldrig tillbaka. Detta är hela tjänstesektorns dilemma. Man kan inte som städbolag städa ifatt en förlorad månad osv. Det är därför vi måste ha en kostnadsmedvetenhet i världsklass just nu! Vi måste dra i alla trådar.

Att låna pengar till kostnader skulle för många bli en personlig fälla där man till sist kanske går i personlig konkurs. Vi vet alla att vi lånar till investeringar som inbringar nya intäkter i framtiden, vi lånar inte till hyra och löner.

Men vi har också en underbar målgrupp som våra kunder. Vi vänder oss till de människor som vill må bra och vi är nog eniga om  att de kommer vilja detta även efter denna pandemi. Möjligen har många förlorat jobbet och tvingas skära i sina kostnader. Sannolikt är det sommar när detta är över. Med stor sannolikhet kommer det råda en osäkerhet långt in på hösten om livet där ute är säkert, speciellt för de äldre.

3 viktiga faser
Den första är redan förbi.
Det var innan Corona viruset blev en verklighet i samhället. Där gick vi ut med massiv information om våra strategier för att informera och lugna våra medlemmar. Detta fungerade mycket bra. Vi såg också att många andra branscher gjorde samma sak.

Information är A och O!
Jag har suttit på flygplatser och väntat på flighter som är försenade och slagits av att vi alla är arga på att vi inte får information. Vi accepterar att planet är sent, men vi vill veta varför, när och hur detta löser sig. Jag har också stött på ägare som inte var tidiga med information om vilka Corona strategier man har vidtagit, där kom istället medlemmarna på eget initiativ och ville frysa sina medlemskap.

Varför ville de frysa?
För att de inte hade förtroende för företagets strategi, de saknade information. I den första fasen gick mycket tid åt till att sätta sig in i vad som gäller och vilka kostnader som kan minskas. Förhandlingar med finansbolag, hyresvärdar etc. tog fart.

Den andra fasen är nu.
En viktig period som vi tyvärr inte vet när den är över. Här ska vi hålla humöret uppe hos våra medlemmar och underlätta träningen. Kanske ute, på nätet osv. Vi ska också ha öppet som vanligt för alla som mår bra. Inom kort kommer fler och fler vara igenom denna period och då vill de träna, eftersom de är immuna.

Vi har också sätt att försäljningen av medlemskap är stabil och följer i stort sätt den budget vi haft. Vi är förvånade över den enorma support vi får från våra medlemmar. Vi ser också att de som blir medlemmar nu inte vill prata Corona.

Är inte alla kostnader nu nere på ett minimum genom permitteringar etc. så prioriteras förstås detta arbete fortsättningsvis.

Fas 3 är något vi just nu lägger mest tid på.
Vi förbereder den stora satsning som alla måste göra för att snabbt återta kontrollen. Här handlar det bland annat om bildval, reportage, erbjudanden, nyheter och att starta upp alla i långsiktig träning.

Redan i den andra fasen har vi återvändare, men här kommer samhället uttrycka sig på ett nytt sätt. I den här fasen är det för sent att planera, nu kör vi!

Många gym är ensamma där ute
Just nu blir vi uppringda av gamla och nya kunder, av gym som vi inte visste fanns, av kedjor och av många från våra nordiska länder. Vi har även många internationella kollegor som ber oss om hjälp. Det känns viktigt att stötta alla för vi har i grunden samma mål, vi vill lära ut hur man uppnår hälsa på riktigt.

Vi tror inte på piller, vi tror på push-ups!Vi vill ge dig en timme av vår tidSedan några veckor tillbaka är jag uppkopplad kring alla frågor som rör Corona i gymbranschen.

Jag har lagt allt annat åt sidan. Jag sitter i min stuga och jag har ett 100% fokus på detta. Här finns inga störande moment. Jag lägger ungefär 12 timmar/dag, 7 dagar i veckan på att dra mitt stå till stacken. Nu vill jag ge dig en timme.

Såhär går det tillDu bokar en timme och vi lägger in dig i kalendern på första tid som passar. Du får ett telefonnummer, sedan är det bara att ringa när det är dags. Inga frågor är fel för vi har verkligen olika förutsättningar.

Allt är kostnadsfritt!
Välkommen att boka din tid.

Bokningsnummer 021-41 34 00 eller maila info@cms-sweden.com

Vi är flexibla /CMS Nordic