Karaktär

Viking Bergström
Ett vanligt ord för 100 år sedan, men vad hände?

Är ordet överflödigt? Behöver inte den moderna människan ha karaktär?

Jodå ordet finns kvar men numera används det mest för att beskriva rollinnehavare i filmer, vem spelade den karaktären?

Jag kanske söker ordets ursprung där man kunde vara karaktärsstark eller varför inte ”ha karaktär att stå emot”.I vårt samhälle fixar sig det mesta, i kväll klockan 19.00 alltså om drygt en timme kommer alla Iphone ägare få en uppdatering till OS6 helt gratis, det innebär att alla blir lika moderna som den telefon som släpps om en vecka!

Drygt 200 nya funktioner har kommit till. Samtidigt slår den nya Iphone 5 säljrekord med 2 miljoner sålda exemplar de första 24 timmarna, allting löser sig… Om vi föds till denna värld med en utveckling som ständigt ändrar förutsättningarna, så kanske vi tappar stora delar av våra grundvärderingar. Om allt fixar sig, varför ska jag då träna, sluta snusa osv.

Om vi dessutom kan operera bort en del av tarmen så kan vi fortsätta äta! Vi behöver inte ha karaktär för någon annan fixar detta!

Jag vill inte låta negativ för jag ser att vi som jobbar i denna bransch nästa alltid visar på raka motsatsen. De flesta är ett föredöme och det är kanske därför jag skriver detta. Det kanske är vi som bransch, som måste återinföra dessa viktiga tankar. Datorer utvecklas i rasande takt men vi människor är fortfarande människor.

Vad kan du som jobbar som tränare, du som säljer träning eller du som äger en anläggning göra för att hjälpa dem som inte hittat den inre kraft som måste till?