Decemberkampanj 2024

Aug 28 / Marknadsavdelningen
Som ansluten CMS-kund får du marknadsföringsmaterial som sträcker sig över hela året. Dessa ingår i din licens. 

Kampanjerna som presenteras 2-3 månader innan start, består som grund av en extern del och en intern del.  Du får digitala bilder du kan använda i dina sociala kanaler, på hemsidan eller för andra trycksaker. För dig som valt att få det tryckta materialet som ingår så levereras detta med post. Om du inte får något tryck material är det för att du inte har beställt det. Av miljöskäl skickar vi inte ut per automatik.
Empty space, drag to resize
Syftet med dessa kampanjer är främst att de ska:
- leda till merförsäljning
- inspirera till träning
- vara leadsgenererande
- motivera till avslut
- vara kundvårdande

I varje kampanj kan du göra ändringar. Detta är kostnadsfritt t o m den deadline vi har meddelat för varje enskild kampanj. Därefter kan du fortfarande göra ändringar men då debiteras du för originaltid enligt prislista.
Empty space, drag to resize

För att fortsätta läsa och ta del av kampanjinnehållet krävs inloggning.

För bästa granskning av bildmaterial rekommenderar vi att du använder datorn framför mobilen.

Marknadsplan 2024

Klicka på bilden för att förstora.

Decemberkampanj 2024 

Kampanjgenomgång på chefsmötet 4/9

På Chefsmötet den 4/9 kl. 13-14 kommer vi gå igenom kampanjen. Anmälan HÄR 

Övergripande kampanjbeskrivning

Kampanjperiod: 1/12 - 31/12 2024

Decemberkampanjen är en återkommande kampanj med samma liknande upplägg år efter år. December är tillsammans med juni/juli de enda perioder på året där vi bör bjuda på den initiala perioden innan den kontrakterade perioden drar igång. Gör vi inte det kommer det vara svårt att få någon att skriva på ett långsiktigt avtal.

Om vi dessutom höjer priset den 1/1 så ger det oss en anledning att få igång januariförsäljningen redan i december. Du kan med fördel använda argument som att "blir du medlem nu får du förutom att träna kostnadsfritt i hela december och behålla årets pris hela nästa år, dessutom försprång före alla andra som vill sätta igång i januari"! 

Enkät som ger viktiga leads

Vi rekommenderar att skicka ut en kundvårdsenkät (som ingår i kampanjen) i vecka 48 via sms till alla medlemmar. De som svara på enkäten deltar i utlottningen av exempelvis en korg med mat värd 1000 kr. Denna enkät brukar vara mycket leadsgenererande, därav smart att skicka den i tid så att ni kan ringa in alla leads och fylla kalendern med bokningar i månadsskiftet nov-dec när kampanjen drar igång. Ju närmare jul ni kommer desto svårare blir det att få till PHP-möten.
Läs mer om enkäten HÄR.

Intern kampanj

Prishöjningen ger oss också möjligheten att erbjuda befintliga medlemmar att förlänga sina medlemskap och på så sätt skjuta prishöjningen framför dig. Gå direkt till den interna kampanjbeskrivningen HÄR.

Är du inte övertygad om fördelarna med att höja priset varje år kan du läsa på om det HÄR.

Vad ingår kostnadsfritt i decemberkampanjen?

  • Digitala filer enligt bildspecifikation. De ligger i er materialmapp ca en månad före kampanjstart.
  • Ändringar av innehåll, bilder, texter t o m söndag den 15/9 2024, därefter tillkommer debitering för originaltid.

Extern kampanj 1/12 - 31/12

Gör som tomten, välj det smarta paketet!

Att tomten är smart, det är sedan gammalt. Därför kommer han att vara förebild och välja att börja träna redan i december. Hans fördelar blir då:

- Att han tränar gratis resten av året
- Att han får årets pris i 12, 24 eller t. o. m 36 månader framåt
- Att han ligger steget före alla andra som väntar med att sätta igång i januari!

Tips!

  • Skicka ut julenkäten(se nedan) redan i vecka 48 för att börja fylla på i bokningskalendern direkt kampanjen börjar!
  • Kontakta mataffärer, frisörer, sportaffärer, hotell
    m fl i din stad för att kunna få marknadsföra er hos
    dem. Beställ extra planscher om det behövs till trottoarpratare.

Exempeltext Socials


🎅🏼 Gör som Tomten, välj det smarta paketet! 💪🏋️‍♂️ Teckna medlemskap redan nu, och vi bjuder på resten av året! Som bonus får du årets pris hela nästa år samt försprång före alla andra som vaknar i januari!
👉 Kontakta oss via DM så berättar vi mer.
Gäller t.o.m. 31 dec 2024.

#hälsa #blimedlemnu #komiform2025 #exempelstad


OBS! Anpassa din CTA (Call to Action) för enklast och bästa möjlighet för ditt lead att ta kontakt. Det kan t ex också stå "Läs mer här och med en länk till hemsidan. Regeln är att alltid göra det så enkelt som möjligt för någon att komma i kontakt med er med endast några klick. 
Write your awesome label here.

Intern kampanj 1/12 - 31/11

"Behåll årets pris ett helt år till!"

Både befintliga och nya medlemmar får möjlighet att behålla 2024 års pris genom att prisskydda sitt Clubmedlemskap i 1, 2 eller 3 år. Vid nyteckning av medlemskap river man den gamla medlemsplanen och det nya börjar gälla istället. Det är alltid 2024 års pris som är det lägsta priset en medlem kan ”välja”.

Väljer en medlem att inte prisskydda sig så kommer en automatisk prishöjning att ske när medlemsavtalets bindningstid löper ut. 

45 dagars-regeln

Vi rekommenderar att ni skickar ut information   om prishöjningen via e-post 45 dagar innan men givetvis tar ni hänsyn till på vad som står i ert medlemsavtal. Vi ger er även ett manus som ni kan använda i er reception. 

För att förenkla ert jobb med prishöjningen skickar vi med en prisjusteringstext som ni kan använda er av när ni ska informera era medlemmar.

Tips!

  • Undvik att dela prisskyddskampanjen i era sociala kanaler. Marknadsför den fysiskt på anläggningen samt via e-post utskick och eventuellt sms direkt till medlem.
  • Ha ett ståbord vid entrén vid flertalet tillfällen i vecka 48-49 och presentera både prisskyddserbjudandet och enkäten för alla som kommer in
Empty space, drag to resize

Enkätveckor v.48-50 

Årets mest lönsamma leadsgenererande produkt

Vi rekommenderar att ni årligen genomför denna  leadsgenererande kundvårdsundersökning vecka 48-50. Antalet leads du får in via denna enkät är betydligt billigare och fler än vad du kan få på Facebook under samma period. Om ni inte lyckas fixa sponsring av en matkasse rekommenderar vi att ni bekostar den själva. 

Om du vill använda dig av enkäten

För att du ska få din enkät samt fungerande QR-kod beställer du den av oss kostnadsfritt senast den 15 sept 2024 samt skickar er GDPR-länk till: marleen@cms-sweden.com  

Önskemål om ändringar i kampanjen
Efter den 15/9 tillkommer debitering för originaltid enligt prislista (se Produktkatalogen) ha dina ändringar och önskemål om du vill slippa extra debitering.

Viktiga Tips!

  • Be den lokala matvarubutiken om sponsring till matkassen mot att ni gör ett visst antal statusuppdateringar/ stories där ni nämner dem.
  • Skicka med fördel ut enkäten via SMS med länken till enkäten samt en kort informationstext. 
  • Sätt upp en skylt med QR-koden i receptionen, omklädningsrummet, ute i gymmet och på toaletterna.
  • Berätta om enkäten på passen, under TEAM och PT-sektionerna samt i receptionen.
  • Ha ett ståbord vid entrén och presentera enkäten för alla som kommer in, (via en iPad eller att de själva scannar QR koden).

Exempeltext Socials


Hjälp oss att bli bättre!
Delta i vår kundvårdsundersökning och var med i utlottningen av en matkasse värde 1000:-.

#gym #julmat #undersökning #exempelstad
GOOGLE FORMULÄR-LÄNK (infogas här)


OBS! Anpassa din CTA (Call to Action) för enklast och bästa möjlighet för ditt lead att ta kontakt. Det kan t ex också stå "Läs mer här och med en länk till hemsidan. Regeln är att alltid göra det så enkelt som möjligt för någon att komma i kontakt med er med endast några klick. 
OBS!
För att du ska få enkäten samt en fungerande QR kod kostnadsfritt av oss ska du beställa den via länken nedan senast den 15/9 samt skicka din GDPR-länk till marleen@cms-sweden.com.

Empty space, drag to resize


OBS!
SISTA DAG FÖR KOSTNADSFRIA ÄNDRINGAR ÄR DEN 15/9 2024

Därefter kan du fortfarande göra ändringar men du debiteras för originaltid enligt prislista.