Hur kan man göra försäljningen rolig?

Viking Bergström
Rekrytera säljare, inte någon som bara söker jobb!

– Alla är inte bra på att sälja men hittar du människor med självkänsla så har du börjat i rätt enda. Tänk också på att säljare är ärliga människor och därför bör du ha en bra produkt som kan säljas på sina egna meriter.

Är du en träningsanläggning som debiterar 500kr/månad för ett medlemskap så kan inte en student som själv aldrig skulle sätta sin fot hos dig sälja ditt medlemskap.

– Sök gärna efter säljare bland dina nöjda medlemmar. Utbilda säljare, dammsugare är en annan produkt! Oavsett tidigare erfarenheter så skall din nya säljare lära sig hur man säljer och hur våra system fungerar.

Att sälja träningskort är speciellt, du säljer lösningar inte maskiner! Det kräver stor kunskap som är unik för just denna bransch. Kunskap ger förståelse och motivation!

Den som förstår hur man säljer kan också tjäna pengar på en lön som är provisionsbaserad men det kräver att stegen är konstruerad så att båda blir vinnare.

– Med kunskapen kommer kontroll och därmed viljan att rapportera. Rapporter ger oss möjlighet att justera och ge feedback.

Svårare än så behöver det inte vara. 

– Säljledning är ett måste!
Nu behöver vi bara en budget och täta mätpunkter, gärna med tävlingsinslag. Detta kräver en ledare som ser de olika säljarna unik behov och som förmår att hjälpa dem. 

Har du alla länkar på plats?
Nu har du rekrytering, utbildning, kunskap i system och ledning.

Utan dessa 4 kommer det inte fungera men med dessa på plats har du plötsligt försäljning som är roligt!