Har du ett ankare?

Viking Bergström
En gest, symbol, ljud en känsla som du kan frambringa när du vill komma i rätt stämning.

Du ser de ofta inom idrotten. Man säger att man förankra en känsla!Vi gör dagligen massor av saker som vi inte tänker på, det är inlärt och vi bara gör det. Ett sådant exempel är att vi bromsar när bilen framför oss gör det, annars skulle det bli smärtsamt.

I stort sätt alla beslut bygger på att försöka undgå smärta eller att försöka uppnå glädje.Genom att skaffa sig ett ankare kan man frambringa den sköna känslan när man behöver den, kanske inför ett kundmöte.

Ditt ankare bör vara så pass ovanligt att du kan ta fram det bara när du önskar uppnå ett tillstånd eller få en önskad reaktion.Välj tex en segergest som du vill ta till när du vill känna den där sköna känslan.

Lägg gärna till ett ljud och kanske att du knyter höger näve hårt. Sträck på dig, andas in djupt och le ett brett leende.

Gör denna ceremoni när du upplever positiva saker så att det uppstår samband mellan känslan och ankaret.Hjärnan är uppbyggd av neurologiska kopplingar (vägar) som skapas av mentala associationer. När du upplever saker förstärks dessa vägar/associationer!

Hjärnan gör ingen större skillnad på om saker sker i verkligheten eller i din fantasi, därför är det viktigt att du kan föreställa dig det du vill och att du kan göra det med stor inlevelse.

Då programmerar du din hjärna för framgång.