Gymmen flyttar närmare kunden

Viking Bergström
HISINGEN Kyrkbytorget har det, liksom Torslanda torg och Vårväderstorget. Gymmen intar de lokala torgen.

– Det är en en träningstrend och gymmen ligger på och vill in där folk bor, säger Catharina Sundberg, fastighetschef på Göteborgslokaler.Man ser dem öppna lite här och var runt om i på torgen. Banker, post och systembolag flyttar ut, gym och träningslokaler flyttar in.

Under senare år har flera torg på Hisingen fått gym på torget, både Torslanda torg, Vårväderstorget och Kyrkbytorget, liksom på större köpcenter som Backaplan. På Selma Lagerlöfs torg finns det intresse.Är det en trend?

– Ja, det kan man väl säga. Det råder ju en träningstrend just nu och gymmen ligger på oss förvaltare och vill in där folk bor, säger Catharina Sundberg, förvaltningschef på Göteborgslokaler som förvaltar flera av torgen på Hisingen.

Gymmen är välkomna.
– Som förvaltare ska vi ju se till att det finns tillgång till bra närservice för dagliga inköp och för vård, som apotek, vårdcentral och mataffär. Det är också bra med verksamheter som är öppna längre på kvällen som gör att det rör sig folk där även kvällstid och gör det tryggt och trivsamt, säger Catharina Sundberg och välkomnar såväl kvällsöppna restauranger och kaféer som matbutiker och gym.

Men det är också viktigt vad de boende efterfrågar. Att ha möjlighet att träna nära där man bor än en sådan sak.Så har man tänkt på träningskedjan Curves på Kyrkbytorget?

– Medlemmarna ska inte behöva komma till oss utan vi kommer till dem istället. Vi tror att för dex allra flesta är det viktigt att ha nära till träningshallen, annars blir det inte av, säger gymmet ansvariga Christer Andersson.

Madeleine Christell
madeleine.christell@ gbg.direktpress.se