Gratis WiFi till alla medlemmar!

Viking Bergström
En outnyttjad möjlighet!
När vi får besök på vårt kontor så kan våra gäster logga in på vårt gästlösen, alltså den WiFi som vi ändå betalar för, ingen extra kostnad. Det känns ganska naturligt att erbjuda denna service.

Om jag ser ett café som bjuder på Internet så väljer jag förmodligen det. Jag bli närmast upprörd när hotell försöker debitera och har inloggningsprocedurer som kräver både tid och dessutom loggar ut så fort man inte är aktiv.

Ganska snart har jag bytt hotell om möjlighet ges. I USA var det självklart att inloggningen skulle vara enkel och gratis redan för 5 år sedan, här varierar det stort. På flygplatser förvånas jag över de pengar som annonsörer lägger på väggposters i storleken 10 x 5 meter!

Men ingen av dessa annonsörer har förstått att de kan nå tio gånger fler om de erbjuder gratis WiFi och startsidan är deras annons… Hur svårt kan det vara? Det skulle bli mycket billigare i alla fall!

Sannolikt lever vi just nu i en tid mellan gammalt och nytt, det har fortfarande inte gått upp för alla att snart sagt varenda kotte har en iPhone eller Adroid telefon så vi har stora behov av ett snabbt Internet.

Varför finns det inget WiFi nätverk för dina medlemmar?
Tänk så enkelt du skulle nå alla! Första gången de kommer så får de logga in med medlemsnummer sedan känner en modern telefon igen dem och skulle någon fattig student hitta ditt nätverk för gratis surfning så bjuder du förstås på det!

Nästa steg blir kanske att skicka ut meddelanden i nätverket så att de som tränar kan få informationen direkt. ”Just nu 2 bars till priset av 1”

Men den lösningen skulle förstås kräva mera. Min poäng är att du kan erbjuda dina medlemmar detta för du har ingen kostnad!


Publicerades 2011.