Fotbolls EM påverkar vår marknad

Viking Bergström
Visst är det så, när en stor del av snacket och varannan svensk bänkar sig framför TV apparaterna så blir vi mindre synliga, många glömmer helt enkelt bort oss för en stund.

Men måste det vara så?
I Fredags körde Wasa Club en pubkväll med öl och allt skedde ganska spontant. Efter en stund började medlemmarna ringa ner sina kompisar och allt slutade med att alla blev kvar till 23.30. Man såg alltså båda premiärmatcherna. En grupp passade också på att boka in sig på ett möte med Clubvärden.

Man brukar säga:  If you can’t beat them, join them. Jag har skrivit om fenomenet OS tidigare och hur försäljningen rasar. Därför vill jag även förbereda alla på augusti där det är dags för det största evenemanget av alla, nämligen sommar OS.

Om det är bra eller dåligt att det går i London får vi se. Fördelen är att man slipper sitta uppe på nätterna men det kan visa sig att intresset blir extremt stort då allt går under tider som vi kan följa. Därför är detta fotbolls EM en chans att testa vad ni klarar i era TV apparater, vad ni kan köra för aktiviteter etc.

Så att ni är förberedda och gör det som är bäst för era medlemmar.När det gäller försäljningen av nya medlemskap under OS så gäller förstås regeln att vi måste ringa fler för vi skall trots OS sälja den budgeterade mängden avtal, tänk på att det finns människor som hatar sport och som gärna kommer på ett möte.

Sannolikt ökar det vi kallar ”no show” alltså de som bokat möte men glömmer det. Därför kommer det krävas en mindre överbokning och bekräftelser på bokade möten.

Publicerades 2012