En dag i Globen med Brian Tracy

Viking Bergström
Har man läst affärslitteratur inom sälj eller time management, har man försökt sätta mål i livet så har man stött på honom.

Han har skrivit nästa 50 böcker inom dessa ämnen och är en av de absolut största. I fredags den 9/10-09 var han i Globen och vi var många som passade på att få lite motivation.I bland undrar jag vad det är som gör att man blir så framgångsrik som han, vad är det som får oss att besöka Globen en fredagseftermiddag.

Förmodligen var de flesta besökarna redan ganska insatta i de han berättade om, jag är knappast unik om jag säger att jag läst många av hans böcker. Jag visste vad han skulle säga men jag valde att lyssna ännu en gång.

Det är förstås viktigt att vara övertygande och det är han, men det kan inte vara det som får oss att lämna allt vi gör och sätta oss i 4 timmar för att repetera sanningar.

Han inleder med ”Ni som är här är topp 10%” eller ”på väg att bli topp 10%” Han säger att bara en lite del av världens befolkning har nedskrivna mål och den lilla gruppen kontrollerar största delen av kapitalet. Det är som vanligt, Paretos princip eller 20/80 regeln.

Själv började jag skriva ner mina mål efter att jag läste en bok av just Brian Tracy och jag kan bara konstatera att han har rätt. Från den dagen skiftade min hjärna fokus från VAD jag skulle uppnå till HUR jag skulle komma dit.

Detta har jag förstås aldrig ångrat och förmodligen var jag på Globen i fredags för att visa min uppskattning och för att repetera det som är viktigast. man blir aldrig fullärd!