Du måste veta vad du vill! Vet du det?

Viking Bergström
När du vet de bör du beskriva det i positiva termer och så konkret som möjligt.”Jag vill inte vara fattig” blir kanske

”Det har nu gått 12 månader och jag har 200 000 på banken”

Nu måste din hjärna fundera på HUR åstadkommer jag det? I stället för VAD vill jag?

Dessutom är det skrivet så som om du redan uppnått målet (presens) Detta för att ytterligare stimulera hjärnan att vilja dit.

Men här är det också viktigt att sätt stora mål som göra att det är värt att stiga upp varje morgon! Hjärnan stimuleras inte av ”jag ska förbättra min ekonomi”. Sikta högt för du klarar det! Var konkret, inget flum för det förstår inte hjärnan.

”Jag vill inte vara arbetslös” blir kanske ” 3 år har gått, jag jobbar nu på Företaget ABC som ansvarig för…”

Men för att få ett jobb på ABC kanske det krävs kompletterade utbildning, så då finns det också konkreta delmål, det första är kanske att söka och att bli antagen på den utbildningen som krävs för jobbet.

Tänk också på att målen måste uppfattas som realistiska för att du och din hjärna ska ta dem på allvar. Detta kan du åstadkomma med delmål.

Genom att sätt exakta tidsmål blir det ofta så som man vill. Vår hjärna har en enorm kapacitet att genomföra saker på utsatt tid om vi bara ger den tydliga instruktioner.

Använd gärna bilder om det är konkreta prylar du vill ha, t.ex ett hus vid havet. Hjärnan förstår bilder bättre än ord.Att planera är att ta framtid till nuet, så att du kan påverka den redan idag.

Det är ok att göra justeringar på vägen till målet. Ibland utvecklas vi som människor och våra värderingar kanske gör att vi vill något annat. När jag var ung längtade jag efter prylar och pengar, så är det inte längre.Men ännu viktigare är att vara flexibel i hur du når ditt mål!

På resan kommer du hitta helt nya vägar att nå målet snabbare, ta dem!Ha alltid målet i fokus, nedskrivet, gärna där du ser det varje dag (i din Ipad som skrivbordsbild eller vid sängen tryckt på ditt favoritpapper med snyggt typsnitt och i din favoritfärg så att du tycker om det du ser.

Läs gärna upp målet varje dag, läs högt, läs det i presens, titta dig i spegeln och se en vinnare! Små upprepningar av dina mål kan sedan finnas som bilder på kylskåpet, på solskyddet i bilen eller där du ser den varje dag.

Gå sedan ut och gör något varje dag som leder dig ett steg närmare målet.

Processen har börjat.