Doping igen!

Viking Bergström
Vi hör ständigt denna debatt, här ett exempel ur Värmlands Folkblad:

Dopning är ett stort gissel för idrotten.Men ett mångdubbelt större problem för samhället.

– 97 procent av de som dopar sig är inte med i en idrottsförening, säger Lars Andersson, dopningsexpert på Värmlands idrottsförbund.


Lars Andersson och dietisten Marina Sjöberg pratade om dopning och stört ätbeteende inför en fullsatt sessionssal i bibliotekshuset i Karlstad. Två ämnen som är ständigt aktuella.Lars Andersson betonar att han vill lyfta dopningsdebatten till en högre nivå.

– Jag blir så trött när politikerna säger att dopning är ett idrottsproblem. De blandar ihop frågan med den gymkultur som finns, anser han.Idrottsrörelsen kan inte utföra dopningstester på privata gym.

– Privata gym är en slags fristad för de som dopar sig, menar Andersson.

Läs fortsättningen

Jag har också noterat att Friskis och Svettis haft ett antal dopade ungdomar men det kanske kan förklaras med att många tränar där och de som blir ertappade är ofta unga, dvs. det har kanske valt F&S av ekonomiska anledningar.

Anklagelsen mot den privat marknaden (som beskrivs här ovan) är osaklig enligt mitt sätt att se detta. Jag känner inte till ett enda fall inom vår grupp (77 träningsanläggningar).

Självklart har jag inte koll på allt men jag är ganska säker på att information skulle komma till mig om detta var ”vanligt”. Jag hoppas och tror att alla anläggningar inom CMS är rena!

Hittar någon en dopad medlem så släng ut personen omedelbart!