Dina medarbetare är ditt ansikte utåt

Viking Bergström
Nöjda medarbetare är den största tillgången, det vet vi idag för det säger snart alla men vad är det egentligen man menar?

Kunderna utvecklar lojalitet till ditt varumärke utifrån de relationer de utvecklar med de anställda som representerar ditt företag.

Även om produkten med tiden stiger i pris, kommer de fortfarande köpa från dig om de har en bra relation till människorna i företaget. Det sker oftast genom s.k. utmärkta service.

Så hemligheten är att bygga denna utmärkta service, skapa förtroende och bygga relationer.

Jag har snart varit entreprenör i 40 år och haft förmånen att prova på många branscher. Jag har också lärt känna många medarbetare och kunder under dessa år.

I vår bransch kan jag räkna upp många exempel på medarbetare som gjort fantastiska insatser.

Här är några exempel:
Carolin Söderberg som styrt upp de mesta på Må Bättre i Falun (numera Actic), hela receptionen på Feelgood i Västerås (numera Actic) som tog sig till Sverigefinal och fick flest röster som årets reception 2011.

Ungefär 100 medlemsrådgivare som ofta jobbar ensamma där ute. Jag kan nämna Lena, Emeli, Stefan, Annica, Mia, Marcus, Peter, Lalle, Eva, Pia, Hannah, Pelle, Hans, Erika, Sanna, David, Urban, Magnus, Anton, Alexandra, Johannah, Carina, Kristin, Carolin, Stefan igen, Magdalena och Andreas.

När jag gjorde detta urval av duktiga medlemsrådgivare så plockade jag bara ner några namn ur minnet, ingen inbördes rangordning och jag har absolut inte fått med alla utan detta var bara några slumpmässigt utvalda superstjärnor.

På samma sätt kan jag finna tränare och instruktörer, chefer och receptionister.Vad skulle vi bli utan dessa medarbetare, jo ansiktslösa företag!

Detta är den största anledning till att jag inte tror på utvecklingen mot nyckelgym. Missförstå mig inte, jag välkomnar dem som ett alternativ och jag ser dem som ett komplement eller som en typ av service för den som måste träna på obekväma arbetstider men det är inte dessa gym som är branschens framtid!

Så rekrytera, utbilda medarbetare som bygger ditt varumärke!