Bra chefer tränar mer

Viking Bergström
Träning gör dig inte bara trimmad och väl­mående.

Några extra varv i löparspåret kan göra dig till en bättre chef och gynna din karriär. Chef har frågat svenska chefer om deras motionsvanor.

”För att orka med jobbet be­­höver jag vara i bra fysisk balans.”

”Utan kondis och ork hade jag inte kommit dit jag är i dag.”

Cheferna i Chefs stora undersökning är överens om fördelarna med träning, inte bara för hälsan utan för chefsjobbet.

Trots hög arbetsbörda och tidsbrist väljer chefer att lägga minst lika mycket tid på promenader, styrketräning, löpning, cykling och gympa som genomsnittssvensken. Drygt 70 procent säger sig motionera minst en gång i veckan, under minst 30 minuter per tillfälle. Lika många säger sig träna lika mycket, eller mer, än föregående år.

Nidbilden av chefen som en cigarrökande, smällfet pösmunk kan inte vara mer ute. I dag är en positiv inställning till motion snarast en avgörande faktor för fortsatt framgång i karriären.Chefs undersökning visar att motionsutövandet bland svenska chefer ökar med stigande befattning.

60 procent av de till­­frågade cheferna är övertygade om att motionsvanor har betydelse för karriären och nästan fyra femtedelar av de tillfrågade som har högre befattning i dag än för fem år sedan, säger sig träna lika mycket, eller mer, än på sitt senaste jobb.