Är vi sega eller?

Marleen Larsson
Vår bransch har kanske de bästa förutsättningarna att bygga mötesplatser, alltså communities på nätet.

Vi säljer något som engagerar kunder mer än annat, träning och välbefinnande i alla former. Trots det och trots att vi då får den naturliga länken till ”Club”, ser jag idag helt andra branscher springa före oss.

Här är några exempel på sådant som jag inte tycker mig finna samma anledning att samlas runt.

https://sv.ikea-club.org 
för
den som brinner för möbler, 

eller vad sägs om att 120000 människor har gått med i Boeing World Design Team för att vara med och utveckla framtidens flygplan. Den 15 December 2009 flög Boeing 787 Dreamliner för första gången, en helt ny model där människor har varit med och påverkat sedan teamet bildades 2003.

Jag har större förståelse för http://www.hdtalking.com/ då Harley Davidson kan var just en sådan där sak som förenar, ett intresse.

Idag finns det 500.000.000 aktiva sociala medier som täcker alla tänkbara ämnen, denna bransch har vuxit med 500% under de 3 senaste åren och 78% av Internet användare undersöker på nätet före de tar beslut. (källa: Internet World, Pew Internet, ClickZ).

Så min fråga blir då, när skall vår bransch ta detta självklara steg och göra det möjligt för våra medlemmar att engagera sig?

Jag tror inte att engagemanget blir så stort om mötesplatsen är global och enorm i sin storlek, jag tror snarare att du som äger en träningsanläggning bör vara lokal, så att det handlar om dig.