Anställda som tränar får extra semester

Viking Bergström
De anställda på företaget Moelven Eurowand kan få en veckas extra semester om de motionerar. På företagets Göteborgskontor får de anställda dessutom motionera på arbetstid och tillgång till en personlig tränare.

Företaget Moelven Eurowand ger inte bara sina anställda ett friskvårdsbidrag. De erbjuder också upp till en veckas semester för den som är hurtig.För varje tränad timme får de anställda cirka 10 minuters ledigt. För att kunna dra av tid måste de träna minst 45 minuter och som mest två timmar på en dag. Som mest får de anställda ta ut en veckas ledigt. De anställda behöver inte bevisa att de har tränat utan systemet bygger på förtroende.

– Vi tog fram den här förmånen för att motivera de anställda att röra på sig och det har slagit väl ut. Många använder det och vi tror att de anställda blir friskare och mår bättre om de tränar, säger Anna Ivarsson, personalchef på företagets huvudkontor i Örebro.

Hur mycket de anställda presterar under sin träning spelar ingen roll – var och en får träna efter sina egna förutsättningar och möjligheter.

På kontoret i Göteborg får de anställda dessutom motionera på arbetstid med hjälp av en personlig tränare.

Det är precis den här typen av nyheter som vi i vår bransch måste sprida vidare!

Källa: DN