Alla kan sälja!

Viking Bergström
Kanske en smula överdrivet men ett rimligt antagande i vår bransch. Problemet är inte att sälja träning eftersom alla som besöker oss redan har bestämt sig för att börja ett nytt liv.

Det säljare som misslyckas gör något fel! Våra duktigaste Clubvärdar säljer idag avtal på autogiro, utan rabatter och med full inskrivningsavgift och TEAM.

Detta gör de till mellan 90-100% av alla som kommer på mötet. Ja 100% är inte längre omöjligt, när vi genomför tävlingar så har oftast de duktigaste klarat detta mål under en hel månad. Vi pratar om några hundra avtal utan ett enda nej!

Så varför finns det då så många träningsanläggningar som inte lyckas fylla sitt gym till bredden?

Det flesta har säljare som inte kan prospektera! Det handlar om att fylla varje dag med bokade möte, från morgonen till sista timmen på arbetsdagen. Det handlar om att ta ansvar för sin egen bokning och alltid ha en plan B och en Plan C när det krävs. Visst kan det komma in människor genom dörren men det får man inte räkna med, det är bara bonus. Har du säkra sätt att få nya prospekt, så kommer du aldrig misslyckas.

Oftast när jag träffar på en ny kund så finns det ingen plan alls, trots det har företaget tagit sig till den nivå det är idag. Genom små förändringar ökar försäljningen med mellan 100-300% vilket förstås förändrar hela företagets möjligheter att utvecklas.

Med andra ord: Du söker inte en säljare som kan avsluta utan en säljare som kan prospektera!